Laten we eerlijk zijn: tenzij je een minimalist bent, is verhuizen een van de grootste huishoudelijke taken die er zijn en het kan enorm overweldigend zijn. Maar als je een voorsprong kunt krijgen en georganiseerd kunt blijven, moet je dit mammoetproces ongeschonden doorstaan ​​en klaar zijn om van je nieuwe verblijf te genieten. Hier zijn 21 tips om dagroos te voorkomen.

1 Krijg vroeg georganiseerd

Laat niets tot het laatste moment achter. Tenzij je moet inpakken en haastig vertrekken, is de kans groot dat je tussen de 30 en 60 dagen hebt om een ​​plan te maken en ervoor te zorgen dat de verhuisdag soepel verloopt. Maak een aftellijst en specificeer alles wat u nodig hebt om week per week te bereiken.

Strategie verplaatsen

2 Bepaal uw verplaatsingsstrategie

Hoe ga je op verhuisdag van punt A naar punt B komen? Voor kortere bewegingen moet je een paar hele leuke vrienden met vrachtwagens verzamelen of overwegen om een ​​vrachtwagen voor de dag te huren. Als je een groot gezin hebt om te verhuizen of als je een lange afstand gaat verhuizen, zul je verhuisbedrijven willen prijzen.

3 Houd uw verhuizers op de hoogte

Dozen zijn één ding, maar als je de grote, zware dingen te pakken krijgt, is het belangrijk om je verhuizers te laten weten wat ze kunnen verwachten. “Communiceer met uw verhuisbedrijf en leg alle vereisten en verwachtingen uit voordat u boekt”, adviseert Andrew Ludzeneks, oprichter en huidige president van iMove Canada Ltd. “Uw verhuizer moet op de hoogte zijn van al die kleine details om uw totale verhuizing te schatten tijd en kosten, en beschikken over de juiste apparatuur. ” Dat omvat het informeren van het bedrijf over items met overgewicht (d.w.z. een piano of koelkast), toegangsbeperkingen (kleine lift, alleen lopen, smalle oprit) en of u hulp nodig hebt bij demontage of montage van meubels.

Juiste

4 Kies het juiste transport

Als u een korte afstand verplaatst, kunt u mogelijk wegkomen door meer dan één reis te maken. Maar als je die luxe niet hebt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat vrachtwagen hebt om je spullen in één keer in te pakken. “Het kiezen van de juiste maat is met name belangrijk wanneer u verder weg gaat, omdat meerdere ritten een probleem kunnen zijn”, zegt Andrew, die de volgende richtlijnen aanbeveelt bij het bepalen van de grootte van uw vrachtwagen:

• Over het algemeen past de inhoud van de appartementen voor een vrijgezel en een slaapkamer in een 16 ‘kubuswagen die verkrijgbaar is bij uw lokale verhuurbedrijf.
• Twee tot drie volledig ingerichte slaapkamers hebben een 24’-26 ‘vrachtwagen nodig om ervoor te zorgen dat uw verhuizing in één lading wordt voltooid.
• De inhoud van de meeste huizen kan worden verplaatst in dezelfde 24 ‘vrachtwagen met één of twee ritten.

5 Grijp de kans om te zuiveren

Verhuizen is een geweldige kans om je spullen te ordenen en items te verwijderen die je niet meer gebruikt. Als de tijd van het jaar het toelaat, houdt u een tuinverkoop. Of neem de tijd om zacht gedragen kleding te sorteren en te doneren aan Goodwill, meubels te koop te zetten op een site zoals craigslist.org, oude tijdschriften en catalogi te recyclen en oude documenten te versnipperen.

Vervoer

6 Stel een verpakking samen

Als er meer dan één persoon aan het inpakken is, blijf dan georganiseerd door een systeem op te zetten. Zorg voor lege inventarisbladen zodat één persoon elk gebied of elke kamer kan aanpakken. Bewapen elke verpakking met een pen, zwarte stift en verpakkingsmateriaal, zoals kranten, een verpakkingstape en dozen