1. Bewegende inventaris

Een gerenommeerd verhuisbedrijf inventariseert al uw bezittingen en bepaalt de omvang en het gewicht van uw verhuizing. De schatter moet grondig zijn en al uw opslagplaatsen controleren, zoals kasten, laden, garages en boekenkasten. Een groot deel van de prijs van de verhuizer is gebaseerd op het gewicht van uw spullen en de ruimte die uw goederen in beslag nemen in de vrachtwagen. Zorg ervoor dat u deze schatting begrijpt en dat deze zo nauwkeurig mogelijk is.

kwaliteit verhuizer

2. Krijg een grondige doorloop

Een schatter die een snelle doorloop uitvoert zonder te merken wat je van plan bent te verplaatsen, is niet goed. Een goede schatter zal vragen stellen over wat u van uw huidige huis naar uw volgende huis wilt meenemen. Zorg er dus voor dat u bereid bent om de schatter te vertellen welke items u niet in de truck wilt hebben – de items die u van plan bent weg te geven, te doneren aan een goed doel, te verkopen in een tuinverkoop of achter te laten voor de nieuwe eigenaren.

3. Betaal geen grote aanbetaling

Gerenommeerde verhuizers zullen geen contant geld of een grote aanbetaling eisen voordat ze verhuizen. U moet alleen betalen bij aflevering. Als u vooraf betaalt, heeft u geen controle over wanneer u uw bezittingen weer zult zien. Wanneer u betaalt, gebruikt u een creditcard om u te beschermen tegen mogelijke frauduleuze activiteiten.

4. Vermijd bedrijven te verplaatsen met een naamschakelaar

Sommige bedrijven vermijden dat ze door het Better Business Bureau worden beoordeeld door zaken te doen onder verschillende namen. Zorg ervoor dat het bedrijf een lokaal adres en informatie over vergunningen en verzekeringen heeft. Hun werknemers moeten de telefoon beantwoorden met de volledige naam van het bedrijf.

Kijk of er andere namen zijn waarmee het bedrijf ‘zaken doet’, evenals hun nationale en federale licentienummers. Zoek online om te zien of er klachten zijn over het bedrijf.

Krijg referenties

5. Krijg referenties over verhuizers

Als uw vrienden en familie geen aanbevelingen hebben, krijgt u een lijst met betrouwbare verhuizers van verenigingen zoals de American Moving and Storage Association en staatsverenigingen van verhuizers.

Vraag elke verhuizer met wie je spreekt om referenties. Vertel hen dat u een lijst wilt met drie klanten uit uw regio die in de afgelopen drie maanden zijn verhuisd. Bel die klanten en stel directe vragen over hun ervaringen.

6. Vermijd verpakkingskosten

Als u uw spullen zelf inpakt, is de verhuizer in het algemeen niet verantwoordelijk voor schade eraan. Als u uw verhuizer de verpakking laat doen, kunt u echter te hoge prijzen betalen voor dozen en verpakkingsmateriaal, om nog maar te zwijgen over tijd en arbeid. Als u besluit het pakket met verhuizers te hebben, vraag dan naar de ervaring van de verpakker. De meeste packers zijn voorzichtig, maar je wilt de kans vermijden om iemand die alles wat ze maar kan in een doos gooien, dicht te gooien met weinig aandacht voor breuk.

7. Pas op voor extra kosten

Woon je in een huis met twee verdiepingen of verhuis je naar een huis? Verhuizen naar of van een appartement op de 10e verdieping? Als dit het geval is, worden er waarschijnlijk extra kosten in rekening gebracht voor de verhuizers die trappen en liften moeten nemen. Heb je een smalle straat waar geen verhuiswagen in past? Verwacht een toeslag voor het overbrengen van uw bezittingen naar een kleinere vrachtwagen voor levering. Vraag uw verhuizer naar eventuele extra kosten die op uw situatie van toepassing kunnen zijn.